Påskekake med sjokoladebunn, bringebær- og hvit sjokolademousse
Foto: Dansukker/Caroline Tenger

Påskekake med sjokoladebunn, bringebær- og hvit sjokolademousse

Påskekaken kan du bake uansett årstid. De tre lagene gjør kaken til en ekstra smaksrik opplevelse, også siden de har tre forskjellige teksturer.

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:
Sett ovnen på 175 grader. Smør en form med avtagbar kant, ca 19 cm diameter. 

Temperer smør til mykt og pisk luftig med sukker. Tilsett egg og pisk videre. Bland de tørre ingrediensene og sikt litt etter litt inn i deigen mens du bretter det forsiktig inn. Grovhakk sjokolade og smelt i vannbad. Hell i deigen og rør godt. Hell i formen og sek i 10-12 minutter. Avkjøl.

Bringebærmousse:
Varm opp bringebær i en kjele i 2 minutter og press gjennom en sil. Ha bringebærpureen samme med gelesukker i en kjele og la koke i 30 sekunder. Ta av varmen og avkjøl.

Visp kremfløten luftig. Bland inn kremen litt etter litt med bringebærene og rør underveis. Moussen skal være helt jevn. Hell den over den avkjølte sjokoladebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer. 

Hvit sjokolademousse:
Hakk hvit sjokolade og smelt i en bolle i vannbad. Pisk kremfløten luftig og tilsett kesam. Brett inn litt av kremen i sjokoladen og rør til jevn. Ha så i resten av kremen. Smør moussen over den stivnede bringebærmoussen og sett i kjøleskapet i ytterligere noen timer. 

Servering:
Ta kaken ut av kjøleskapet 5 minutter før servering og legg på et fat. Del pasjonsfrukten i to og ta ut fruktkjøttet. 

Tørk skallene med papir og fyll det med påskegodteri. Sett dem på toppen  av kaken.

Pasjonsfruktkjøttet kan du bruke til drinker som disse

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her