Pastasaus med gresk smak

Fremgangsmåte

Brun karbonadedeigen lett i olivenolje mens du hakker den fint. Finhakk løk, hvitløk og chili, og riv selleriroten fint. Bland dette med kjøttet og la det surre på middels varme til løken er gylden. Rør ofte, ingen av delene skal stekes hardt.
 
Rør inn tomatpuré, krydder og sukker, og legg i lavbærbladene. Hell i rødvin, rødvinseddik og vann (vannmengden kan justeres, kjøttsausen skal ha grøtkonsistens).
 
Smak på kjøttsausen. Vurder om den er passe krydret og om balansen mellom det syrlige og søte er bra - husk at rødvinssmaken skal beholdes.
 
La kjøttsausen stå å småkoke under lokk i 15 minutter. Rør av og til.
 
Dryss gjerne over finhakket persille og server sammen med spagetti eller annen nøytral pasta. Har du godt, fint brød og rødvin til, blir det perfekt!

Sendt inn av K. Nicolaisen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her