Pastaskjell med laks i sitronsaus
Foto: Mari Svenningsen

Pastaskjell med laks i sitronsaus

Pasta og laks gjør susen. Det er egentlig sitronsausen som setter spiss på denne retten. Prøv denne knallgode oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.

Varm litt olje og smør i en panne eller tykkbunnet kasserolle og stek fisken på middels høy varme til den har fått fin stekeflate på en side. Stek fisken i to omganger og sett den til side.
 
Pastasausen:
Finhakk hvitløken og kutt opp vårløken. Ha det i en gryte med 2 ss smør og la det surre på svak varme i ca 2  minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.

Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.

Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.

Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.

Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.

Apéritifs store pastaguide finner du her

Her finner du flere gode lakseretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 78 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen