Pavlova-juletre
Foto: Caroline Tengen

Pavlova-juletre

Dette pavlova-treet kombinerer søtt med friskt og syrlig på en utmerket måte.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 °C. Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til. Vend inn maizena og eddik.

Tegn 5 runde ringer i forskjellige størrelser på bakepapir, f.eks. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Lag de 3 minste på ett brett og de andre på et annet brett. Hell ut røren ut i ringene og bred jevn ut. Stek i ca. 1 1/2 time, avhengig av størrelse. De skal være seige i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut brettene.

Imens lager du tyttebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt om gang og kok i ytterligere 4 min. Tilsett tyttebærene, og rør om. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet.

Montere juletre-pavlovaen. Begynn med å vispe fløten og legg deretter den største pavlovaen på et fat, smør på litt fløte og tyttebærkaramellsaus.

Legg på den nest største pavlovaen og et nytt lag med krem og karamellsaus og forsett slik til den siste pavlovaen. Legg den minste pavlovaen på toppen og en kremklatt. Dryss over tyttebærkaramellsausen, tyttebær og rosmarinkvister. Serveres umiddelbart.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her