- Sett ovnen på 125 °C.
- Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping.
- Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til.
- Vend inn maizena og eddik.
- Tegn 5 runde ringer i forskjellige størrelser på bakepapir, f.eks. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm.
- Lag de 3 minste på ett brett og de andre på et annet brett.
- Hell ut røren ut i ringene og bred jevn ut.
- Stek i ca. 1 1/2 time, avhengig av størrelse.
- De skal være seige i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut brettene.
- Imens lager du tyttebærkaramellsausen.
- Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle.
- La koke i ca. 2 minutter til den begynner å karamellisere seg eller tykne litt.
- Hell i fløten litt om gang og kok i ytterligere 4 min. Tilsett tyttebærene, og rør om. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet.
- Montere juletre-pavlovaen.
- Begynn med å vispe fløten og legg deretter den største pavlovaen på et fat, smør på litt fløte og tyttebærkaramellsaus.
- Legg på den nest største pavlovaen og et nytt lag med krem og karamellsaus og forsett slik til den siste pavlovaen.
- Legg den minste pavlovaen på toppen og en kremklatt.
- Dryss over tyttebærkaramellsausen, tyttebær og rosmarinkvister.
- Serveres umiddelbart.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig