Penne med reker og artisjokker (Penne ai Gamberi e Carciofi)

Fremgangsmåte

Sett frem en bolle med kaldt vann blandet med sitronsaften. Skjær evt stilker av artisjokkene, og skjær av toppene. Ta av harde og misfargede blader.

Skjær artisjokkene i fire på langs, og fjern skjegget fra midten. Til slutt skjærer du artisjokkene i ½ cm tykke skiver på tvers, og har dem i bollen med vann.

Slå vannet av artisjokkene og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm oljen i en teflonpanne og ha i artisjokkene, hvitløk og halvparten av mynten og persillen.

Salte og pepre godt. La det surre over svak varme under stadig omrøring i ca 10 minutter eller til artisjokkene kjennes møre når du stikker en spiss kniv i dem.

I mellomtiden koker du pastaen i en stor kjele med saltet vann etter anvisningen på pakken.

Ha rekene i pannen, bland godt og varm forsiktig opp i et par minutter.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Tilsett smøret og bland til det er smeltet. Øs artisjokkblandingen over pastaen og bland godt.

Serveres straks, drysset med resten av urtene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn
+

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn

Da kona Anna ble kreftsyk, la Daniel Berlin ned sin tostjerners restaurant i Skåne. Tre år senere er han tilbake med den nye restauranten Vyn - med magisk utsikt over havet og Bornholm. Og hentet nylig hjem to Michelinstjerner etter et halvt års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her