Penne med reker og artisjokker (Penne ai Gamberi e Carciofi)

Fremgangsmåte

Sett frem en bolle med kaldt vann blandet med sitronsaften. Skjær evt stilker av artisjokkene, og skjær av toppene. Ta av harde og misfargede blader.

Skjær artisjokkene i fire på langs, og fjern skjegget fra midten. Til slutt skjærer du artisjokkene i ½ cm tykke skiver på tvers, og har dem i bollen med vann.

Slå vannet av artisjokkene og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm oljen i en teflonpanne og ha i artisjokkene, hvitløk og halvparten av mynten og persillen.

Salte og pepre godt. La det surre over svak varme under stadig omrøring i ca 10 minutter eller til artisjokkene kjennes møre når du stikker en spiss kniv i dem.

I mellomtiden koker du pastaen i en stor kjele med saltet vann etter anvisningen på pakken.

Ha rekene i pannen, bland godt og varm forsiktig opp i et par minutter.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Tilsett smøret og bland til det er smeltet. Øs artisjokkblandingen over pastaen og bland godt.

Serveres straks, drysset med resten av urtene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her