Pepperkake-brød
Foto: Dansukker.no

Pepperkake-brød

Julens saftigste og mest krydrede lengde. Sett fram og la gjestene bryte av stykker selv. Farlig god!

Fremgangsmåte

  1. Hvetedeig: Smuldre gjæren i en bolle.
  2. Varm melken til den er fingervarm, tilsett deretter gjæren og rør om.
  3. Rør inn smør, sukker og kardemomme.
  4. Tilsett mel litt om gangen og kna deigen til den slipper bollen.
  5. Dekk over bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time.
  6. Fyll: Visp sammen smør, brun farin og krydder til en kremet konsistens. Smør en brødform på ca. 30 cm.
  7. Hvelv deigen over på et lett melet bakebord.
  8. Kjevle ut deigen til et rektangel med ca 0,5 cm tykkelse.
  9. Fordel fyllet jevnt over deigen.
  10. Del deigen i 20 rektangler ved å skjære den i fire like store remser på langs, og i fem like store remser på tvers.
  11. Plasser bitene ved siden av hverandre i formen og la heve under et klede i 45 minutter.
  12. Sett ovnen på 175 °C.
  13. Pensle brødet med sammenvispet egg. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35–40 minutter.
  14. Pass på at brødet ikke blir for mørkt under steking. Dekk over med aluminiumsfolie hvis du ser at toppen begynner å bli for mye stekt.
  15. La brødet avkjøles i formen.

Har du lyst til å lage andre pepperkaker byr vi på mange oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her