Pepperkakehus-pops
Foto: iStockphoto

Pepperkakehus-pops

Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.

Fremgangsmåte

Pepperkakedeig:
Bland bakepulveret med halvparten av melet. Kok opp vann og sukker.

Ta kasserollen av platen. Tilsett sirup, matfett, nelliker, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.

Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den hardner når den avkjøles.

Dekk deigen med plastfolie og la den stå kaldt.

Tips:
Pepperkakedeigen holder seg i en uke i kjøleskapet, så lag deigen i god tid og bak etterpå. Denne oppskriften går det også fint å halvere.
 
Glasur:
Hell eggehviten i en ren og tørr bolle, helst av rustfritt stål. Visp til hardt skum med kjøkkenvisp.
 

Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken. Fortsett å vispe i minst 5 minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Tilsett litt vann om den blir for tykk.

Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur.

Slik lager du pepperkakehus-pops:
Lag gjerne maler av stivt papir till huskroppene etter egne mål: 2 kortsider, 2 langsider og 2 takdeler til hvert hus.
 

Kjevl ut deigen tynt på ett lett melet bakebord. Legg malene på deigen og skjær ut delene.

Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader).

Sett sammen husdelene med glasur. Pynt husene med glasur, strøssel og godteri. Sett hvert hus på en pinne. Fest pinnene med glasur.

Dekorasjon:
Strøssel eller annen kakepynt.
 
Tips:
Om husdelene endrer form, kan du anvende en fin osteraspe for å tilpasse dem etter at de er avkjølt.
 
 

Sendt inn av Regal

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen