Pepperkakehus
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Pepperkakehus

Det bor en baker i oss alle, og juleverksted med pepperkakebaking, pepperkakepynting og bygging av de flotteste pepperkakehus eller pepperkakeslott er tradisjon.

Fremgangsmåte

Bland sukker og smør godt sammen (bruk romtemperert eller smeltet smør). Rør inn egget.

Tilsett deretter mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir passe fast.

Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.

Sett ovnen på 170 grader.

Kjevle ut deigen, til en ca. 5 mm tykk leiv, på et bord med mel eller bakepapir.

Best resultat får du hvis den ferdig utkjevelde deigen får ligge i fryseren i 30 minutter før du kutter ut delene til huset.

Bruk en ferdigmal, eller lag egne maler, til huset. Legg malene du har valgt oppå den utkjevlede deigen og skjær langs kantene.

Stek delene midt i ovnen ved 170 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøl godt før du setter sammen huset

Maler og en rekke gode tips finner du her

Glasur:
Bland sammen eggehvite, melis og sitrondråper til en melisglasur. Rør til den er klumpfri, glatt og fast.

Fyll glasuren i en konditorpose eller en tykk frysepose og knyt igjen.

Når huset skal limes sammen klipper du et lite hull i det ene posehjørnet. La huset tørke i et par timer før det dekoreres.

Dekorer huset med nøtter, kakepynt eller annen godteri.

Flere oppskrifter på pepperkaker 

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

5
5/5 etter 50 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen