Pepperkaker...

Ingredienser
200g sirup (lys eller mørk)
100g sukker
50g smør
2 egg
2ts kanel
1/2ts pepper
1/4ts nellik (evt 1 knust nellik)
1/4ts ingefær
1ts bakepulver
500g hvetemel

Fremgangsmåte

Bruk dobbel oppskrift dersom du vil bake pepperkakehus.

Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl og rør inn ett egg av gangen. Bland 2/3 av melet med krydderet (resten av melet brukes til baking). Bland dette sammen med 'sirup-blandingen'. Dekk til og la stå kjølig over natten.

Kjevle deigen ca 3 mm tykk og stikk ut figurer. Flytt dem over på en stekeplate (husk bakepapir). Stekes ved 200'C i ca 8 minutter. Avkjøl på rist.

Evt melisglasur:
4 dl melis, 1 ts sitronsaft og eggehviten fra 1 egg. Lag et kremmerhus av bakepapir e.l.

Sendt inn av Dennis Øystad-Larsen

Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her