Pepperkaker...

Ingredienser
200g sirup (lys eller mørk)
100g sukker
50g smør
2 egg
2ts kanel
1/2ts pepper
1/4ts nellik (evt 1 knust nellik)
1/4ts ingefær
1ts bakepulver
500g hvetemel

Fremgangsmåte

Bruk dobbel oppskrift dersom du vil bake pepperkakehus.

Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl og rør inn ett egg av gangen. Bland 2/3 av melet med krydderet (resten av melet brukes til baking). Bland dette sammen med 'sirup-blandingen'. Dekk til og la stå kjølig over natten.

Kjevle deigen ca 3 mm tykk og stikk ut figurer. Flytt dem over på en stekeplate (husk bakepapir). Stekes ved 200'C i ca 8 minutter. Avkjøl på rist.

Evt melisglasur:
4 dl melis, 1 ts sitronsaft og eggehviten fra 1 egg. Lag et kremmerhus av bakepapir e.l.

Sendt inn av Dennis Øystad-Larsen

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her