Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus
Foto: Matprat/Espen Grønli

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Det er ingen grunn til å ikke spise kalkun hele året. Spesielt siden kalkunfilet er så lett å få tak i. Saftig og pepret kalkunfilet med estragonsaus er et bevis.

Fremgangsmåte

  1. Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.
  2. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
  3. Potetsalat med syrlig honningdressing: Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.
  4. Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.
  5. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
  6. Estragonsaus: Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. 
  7. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.
  8. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her