Persisk suppe med linser
Foto: Astrid Hals

Persisk suppe med linser

Lag en eksotisk suppe. Denne oppskriften kalles persisk og er med linser og helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk i oljen i en varm panne. Tilsett gurkemeie og mungbønner. Fres videre.

Hell på vann og gi et oppkok. Skum av. Skru ned varmen, la dette småkoke under lokk i ca 50 minutter.

Tilsett ris, grønnsaker, urter og kyllingbuljong og la alt småkoke i ca ½ time. Suppen serveres med en klatt lettrømme og godt brød til.

Ønsker du en kremet suppe kan du mose suppen med en stavmikser eller bruke en kjøkkenmaskin. Pynt med frisk mynte og stekte hvitløkskiver.

Deilige retter med linser og bønner

Nye spennende supper

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen