Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Persiske kyllingfileter med yoghurtdipp
Foto: Kim Holthe

Persiske kyllingfileter med yoghurtdipp

Vi griller og vi griller, og lander ofte på de samme løsningene. Derfor bør du følge oss på en avstikker til Midtøsten. Du kommer garantert til å bli fornøyd.

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden, legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over.

Knyt igjen og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.

Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk av marinaden. Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

Server filetene med grillede grønnsaker , yoghurtdipp og ferskt brød.
 
Yoghurtdipp :
Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne.

La den ligge til den er myk og nesten svart under. Avkjøl og press ut saften.

Legg hvitløkfeddene i ovnen ved 180 grader til de er helt myke, ca. 15-20 minutter.

Klem innholdet ut på en asjett og finmos feddene. Bland sitronsaften og hvitløken inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

Har du lyst til å grille kyllingen på en annen måte så se her

Mange retter med kjøtt på grillen

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her