Pinnsvinmamma med barn

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dynk kaken med appelsinjus.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen. Hell vannet fra gelatinen, og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjus, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den begynner å stivne.

Bruk en rund eller oval, lav bolle til å lage pinnsvinmamma i. Legg først bollen med åpningen ned på kaken og skjær rundt bollen. Legg denne kake-rundingen til side. Kle bollen innvendig med ett lag kake (kanskje du må "lappe" litt). Fyll halvstiv fromasj i bollen og dekk med kake-rundingen, så bollen blir helt full. Sett bollen kaldt et par timer til fromasjen er helt stiv. Lag 3-4 pinnsvinbarn av kake- og fromasjrester som fylles i små aluminiumsformer. Sett dem kaldt.

Lag sjokoladekrem (sjørøverkrem). Hvelv bollen og småformene over på et stort kakefat og dekk kakene med sjokoladekrem. Farg kokosmassen grønt som gress og fordel kokosen på fatet. Lag et lite hode i den ene enden ved å prikke ut to øyne og sett på en mandel til snute. Fyll resten av sjokoladekremen i en sprøytepose. Sprøyt ut små "pigger".

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her