Pinsa med røykt laks, ruccola, mozzarella og sesamfrø
Foto: rusak

Pinsa med røykt laks, ruccola, mozzarella og sesamfrø

I denne oppskriften er det brukt ferdig pinsabunn - kalt pinsa romana - for raskt resultat.

Fremgangsmåte

  1. Smør tomatsaus i et tynt lag på pinsa- eller pizzabunnen. 
  2. Kutt mozzarella i biter og fordel oppå.
  3. Stek i ovnen ved 250 grader i 3-5 minutter.
  4. I mellomtiden klar gjør du toppingen: Pisk snøfrisk luftig med litt olivenolje. Rør inn krydder og urter.
  5. Lag reder av røkelaks med snøfriskkremen i midten. 
  6. Sett oppå den nystekte pinsaen og dryss over sesamfrø og ruccula.
  7. Drypp over extra virgin olivenolje og server umiddelbart.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her