Piroger med kjøtt, løk og sopp
Foto: Nadin Martinuzzi

Piroger med kjøtt, løk og sopp

Piroger er deilige. Sprø på utsiden og luftige og saftige inni. I denne oppskriften med kjøtt, løk og sopp. Legg gjerne noen i fryseren.

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg og bland godt.
  2. Ha i melet og elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til den er myk og elastisk. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
  3. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
  4. Fyllet:
  5. Lag fyllet mens deigen hever. Stek løk og sopp i smør til løken er blank og soppen er lettstekt.
  6. Ha i karbonadedeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett finnhakket persille. Smak til med salt og pepper. Avkjøl fyllet.
  7. Slik lager du piroger:
  8. Ha deigen ut på melet bakebord. Del deigen i 18 like deler og trill til boller. Kjevle eller trykk til små runde lefser ca ½ cm tykke.
  9. Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
  10. Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
  11. Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 grader i 5 minutter før servering.

Her er flere oppskrifter på piroger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her