Piroger med ost og skinke
Foto: Studio Dreyer Hensley

Piroger med ost og skinke

Piroger er godt. Sprø på utsiden og luftige og saftige inni. De er derfor perfekt mat til lunsj eller når det haster med å få noe i magen.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i melken.
  2. Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle.
  3. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk bakebollen med plast, ogla den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
  6. Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.
  7. Stek pirogene midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter.

Server nystekt gjerne med en frisk salat til. Pirogene passer godt i piknikkurven også.

Her er flere oppskrifter på piroger

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Tsjekkia
    Tsjekkia
    Volum: 0.33 l Pris: 40.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her