Pissaladiére med ansjos - løkpai fra Nice
Foto: Hege Sagstuen

Pissaladiére med ansjos - løkpai fra Nice

Denne deilige løkpaien sies å komme fra Nice, og egner seg godt til lunsj.

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Ha mel og salt i en bolle.
  2. Rør gjæren ut i vannet som holder 37 grader.
  3. Tilsett væsken og olje i melet.
  4. Kna deigen godt, og la den heve i en time.
  5. Løkfyll: Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk.
  6. Stek løken i litt olje sammen med sukkeret, til den er myk og glasert.
  7. Tilsett krydder og timian og la det surre under lokk i ca. 30 minutter.
  8. Sett stekeovn på 200 grader.
  9. Kjevle deigen til en avlang og tynn leiv og legg den på et stekebrett med
  10. bakepapir.
  11. Ha løkblanding, oliven og ansjos på leiven.
  12. Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter.

Tips: Server den romtemperert eller kald om du ønsker det.

Lyst til å lage en annen pai? Her er det mange forslag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hege Sagstuen, fra kokeboken Heges nye historier om mat

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her