Pizza med norsk vri
Foto: Alf Börjesson

Pizza med norsk vri

Å lage pizzaen selv gir en større smaksopplevelse enn å satse på frysedisken. Velger du typisk norske råvarer får den et særpreg som alle kommer til å sette pris på.

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Bland salt og med litt mel og Bland tørrgjær ut i vannet. La stå i fem minutter. Ha olje i. Bland mel og salt og rør inn væsken til en glatt og smidig deig. Kna deigen jevn og blank i 8-10 minutter. Eller 4-5 minutter med eltekrok i maskin.
 
Legg et klede over - eller lokk hvis du bruker bakebolle - og la den hvile minst en time ved vanlig innetemperatur alternativt hele dagen ved lavere temperatur. Du må gjerne slå deigen ned underveis. Det gjør deigen mer elastisk.

Kna deigen litt til den er glatt og uten sprekker. Legg den på melet bakebord og kjevle ut til en sirkel eller firkant.

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares en tid i kjøleskapet. Legg et stykke matpapir i en liten bolle. Legg deigen oppå og dekk med et nytt stykke matpapir. Pakk inn i plast og sett i kjøleskapet. Den vil holde seg i 2 døgn. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur i minst 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.

Deigen kan også fryses opptil 4-5 uker: Dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin plastpose og lukk godt. Deigen tines ved å legge den i en bolle, dekke med plast og la tiningen foregå over natta i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur.

Fyllet:
Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke inn. Tilsett tomatene. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper og oregano.

Skjær morrpølse i tynne skiver og sprøstek flesk/bacon.

Kjevle ut deigen så tynt som mulig. Fordel tomatsausen tynt utover pizzaleiven. Dryss over morrpølse, flesk/bacon og revet Balsfjord-ost på toppen. Dryss over friske oreganoblader tilslutt. Stek ved 275 grader (over- og undervarme) i 12-16 minutter til pizzaen er passe stekt i kantene og osten er gylden.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her