Pølsetusenbein
Matprat.no

Pølsetusenbein

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, til dobbel størrelse. Av denne deigen kan man lage én stor pizza eller 6 små porsjonspizzaer.

Lag deigen og la den heve til omtrent dobbel størrelse. Del deigen i to. Kjevle først det ene emnet til en lang og smal leiv, ca. 3 mm tykk. Legg leiven over på et bakebrett dekket med bakepapir. Skjær et snitt i pølsene for at de ikke skal sprekke så lett. Fordel dem over deigen. Kjevle resten av deigen og legg den over pølsene. Trill en liten ball av overflødig deig og sett på som et hode til pølsetusenbeinet. Følehorn kan man lage av kapers med stilk eller en pølsebit som det er skåret et kryss i toppen på. Skjær en munn i deigen med en kniv og bruk hele pepperkorn til øyne. Pensle tusenbeinet med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Del tusenbeinet mellom hver pølse, så kan man spise som pølse i brød.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 75.90 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her