Potet- og jordskokksuppe med rester av julematen

Potet- og jordskokksuppe med rester av julematen

Har du rester etter julematen skal du lage denne deilige suppen. Poteter, jordskokk og det har igjen blir til en deilig rett. Og så får restene ben å gå på.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og jordskokkene og skjær i terninger. Skjær løk, purreløk, gulrot og sellerirot i skiver/terninger.

Kutt flesket i terninger eller tynne skiver. Varm opp en tykkbunnet kjele og fres flesket til det begynner å ta farge. 

Tilsett grønnsakene og fres videre til de er godt blandet med flesket. Hell over kraften (eller buljong laget av pulver - følg bruksanvisningen på pakken). Kok opp og skum av.

Tilsett merian/oregano. La småkoke i 30 minutter. Mos med en potetstapper. Smak til med salt og pepper.

Skjær pølsene i skiver og ha oppi suppen. Kok opp igjen og la trekke 5-10 minutter. Dryss hakket persille over ved servering. Server flatbrød eller annet godt (grovt) brød til.

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen