Potetlefser
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Potetlefser

Lefse av potet kan brukes til så mangt. Har du ikke takke, kan du steke lefsene eller lompene i en tørr stekepanne. Slik gjør du det.

Fremgangsmåte

Oppskriften gir ca 8 lefser eller 24 lomper.

Kok potetene med skallet på. Skrell og mos dem mens de er varme, dryss over salt under mosingen.

Elt inn melet i potetmassen. Jo mindre mel, desto bedre smak og konsistens.

Trill den ferdige deigen til en pølse som deles i like store emner.

Kjevle ut hvert emne til en tynn leiv som stekes på takke.

Holdes varme under glasshåndkle.

Tips: Har du ikke takke kan steke lefsene eller lompene i en tørr stekepanne.

Potetlefser kan brukes til så mangt

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 78 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen