Prinsessekake med blåbær og bringebær
Foto: Frukt.no/Marte Garmann

Prinsessekake med blåbær og bringebær

Prinsessekake er en uimotståelig bollekake med deilig tykk vaniljekrem og som her toppet med sommerens friske bær.

Fremgangsmåte

Start med å tilsette 1 ss sukker til blåbær og bringebær og rør dem til bærene moses lett.

Lag vaniljekrem slik eller bruk ferdig fra butikken.

Kakedeigen:
Smuldre gjæren i en bakebolle.

Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (ikke over 37 grader C). Hell litt av væsken over i bakebollen og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

La deigen heve til dobbelt størrelse tildekket med plast på et lunt sted - ca. 40 minutter.

Smør en stor kakeform.

Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen. Smør vaniljekremen utover bunnen i kakeformen.

Kjevle resten av deigen til et rektangel - ca. 30x40 cm.

Smør rørte bringebær på den ene halve delen av rektangelet og blåbær på den andre.

Rull leiven sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp - annenhver gang med rødt og blått fyll.

Dekk kaken til og etterhev i minst 40 minutter.

Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. Følg med under steking. Blir kaken for mørk før den er ferdig, så dekk med bakepapir.

Avkjøl kaken på rist.

Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her