RAVIOLI AV HUMMER OG SJØKREPS

Ingredienser
Oppskriftens kilde: Gordon Ramsay
Ravioli Mix
1 levende hummer
12 ferske sjøkreps
200 g laksefilet
2 ts knust estragon
1 ts knust basilikum
1 ts knust kjørvel
havsalt og nykvernet pepper

Pastadeig
275 g siktet mel
1 ts havsalt
½ sps olivenolje
2 hele egg
3 eggeplommer
gode safrantråder oppløst i 1 sps kokende vann – avkjøles

Sjøkrepskraft
3 sps olivenolje
12 sjøkreps
1 liten gulrot, skjæres i biter
1 liten løk, skjæres i biter
1 stangselleri stang, skjæres i biter
1 hvitløksbåt, uskrellet
½ liten fennikel, skjært i terninger
1 frisk tomat, skjært i biter
1 ts cognac
1 dl tørr hvitvin
2,5 dl fiskekraft
2,5 dl kaldt vann
1 kvast estragon
1 kvast basilikum
1 kvast timian
1 kvast koriander
½ laurbærblad
1 stjerneanis
¼ ts hvit pepper
¼ ts svart pepper
¼ ts korianderfrø
sjøsalt

Til puréen
250 g frosne erter
100 g baby bladspinat

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte
1. Legg hummeren i kokende vann i ett minutt, avkjøles. Ta ut kjøttet. Du trenger ca. 150 g til denne oppskriften.
2. Rens sjøkrepsen. Gjem hodene.
3. Bland sammen halvparten av laksen med salt, pepper og sitronsaft til en helt jevn puré. Dette er ”bindemiddelet”.
4. Til slutt skjæres hummerkjøtt, kreps og resten av laksen i biter og blandes sammen med lakse-moussen og krydderet. Avkjøles godt, og formes til 6 boller.
5. Bland ingrediensene til pastadeigen (mel, egg, eggeplommer og safran) i en food processor. Kjør deigen flere ganger gjennom pastamaskinen til du har en glatt deig.
6. Lag 12 rundinger á 18 cm av pastaen. Plasser en ball i midten. Ta litt vann rundt kanten og press de resterende rundingene på toppen. Form deigen rundt fyllet så alle luftlommer blir borte. Tett godt.
7. Forvell raviolien i kokende vann i ett minutt til den er har ”satt seg” og ta den straks opp med en hullsleiv. Avkjøles i en bolle med kaldt vann. La vannet renne godt av.
8. Varm olje i en stor kjele og sauter sjøkrepshodene til de er rosa, ca. 5 minutter. Ta de opp og tilsett grønnsakene. Sauter disse gyldne, og legg deretter sjøkrepshodene i igjen.
9. Kok opp cognac og vin og til væskemengden er halvert. Tilsett kraften, vannet og resten av ingrediensene.
10. La det småkoke i ca. 20 minutter til væsken er redusert til halvparten. Sil gjennom dørslag. Varm opp og legg i raviolien i ca. 2 minutter til de er gjennomvarme.
11. Bland erter og baby bladspinat til det er passe mykt og jevnt. Tilsett krydder.
12. Legg puré i midten av 6 varme suppeboller.
13. Plasser raviolien på toppen, hell suppe over. Server straks.

Sendt inn av Mai-Lis Nicolaisen

Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her