Pastadeig
275 g siktet mel
1 ts havsalt
½ sps olivenolje
2 hele egg
3 eggeplommer
gode safrantråder oppløst i 1 sps kokende vann avkjøles
Sjøkrepskraft
3 sps olivenolje
12 sjøkreps
1 liten gulrot, skjæres i biter
1 liten løk, skjæres i biter
1 stangselleri stang, skjæres i biter
1 hvitløksbåt, uskrellet
½ liten fennikel, skjært i terninger
1 frisk tomat, skjært i biter
1 ts cognac
1 dl tørr hvitvin
2,5 dl fiskekraft
2,5 dl kaldt vann
1 kvast estragon
1 kvast basilikum
1 kvast timian
1 kvast koriander
½ laurbærblad
1 stjerneanis
¼ ts hvit pepper
¼ ts svart pepper
¼ ts korianderfrø
sjøsalt
Til puréen
250 g frosne erter
100 g baby bladspinat
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
1. Legg hummeren i kokende vann i ett minutt, avkjøles. Ta ut kjøttet. Du trenger ca. 150 g til denne oppskriften.
2. Rens sjøkrepsen. Gjem hodene.
3. Bland sammen halvparten av laksen med salt, pepper og sitronsaft til en helt jevn puré. Dette er bindemiddelet.
4. Til slutt skjæres hummerkjøtt, kreps og resten av laksen i biter og blandes sammen med lakse-moussen og krydderet. Avkjøles godt, og formes til 6 boller.
5. Bland ingrediensene til pastadeigen (mel, egg, eggeplommer og safran) i en food processor. Kjør deigen flere ganger gjennom pastamaskinen til du har en glatt deig.
6. Lag 12 rundinger á 18 cm av pastaen. Plasser en ball i midten. Ta litt vann rundt kanten og press de resterende rundingene på toppen. Form deigen rundt fyllet så alle luftlommer blir borte. Tett godt.
7. Forvell raviolien i kokende vann i ett minutt til den er har satt seg og ta den straks opp med en hullsleiv. Avkjøles i en bolle med kaldt vann. La vannet renne godt av.
8. Varm olje i en stor kjele og sauter sjøkrepshodene til de er rosa, ca. 5 minutter. Ta de opp og tilsett grønnsakene. Sauter disse gyldne, og legg deretter sjøkrepshodene i igjen.
9. Kok opp cognac og vin og til væskemengden er halvert. Tilsett kraften, vannet og resten av ingrediensene.
10. La det småkoke i ca. 20 minutter til væsken er redusert til halvparten. Sil gjennom dørslag. Varm opp og legg i raviolien i ca. 2 minutter til de er gjennomvarme.
11. Bland erter og baby bladspinat til det er passe mykt og jevnt. Tilsett krydder.
12. Legg puré i midten av 6 varme suppeboller.
13. Plasser raviolien på toppen, hell suppe over. Server straks.
Har du reker til overs etter helgen, eller noen på lur i fryseren. Eller fikk du tak i noen fra fiskedisken som du har lyst til å gjøre en litt annen vri med enn bare majones og sitron? Da skal du prøve denne oppskriften.
Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.