Ristet kamskjell og sprøstekt andelever- svineknokeroulade, anrettet med kantareller, syltede rødbeter og skalldyrskum Saba- balsamicovinaigrette
Foto: Eva Brænd

Ristet kamskjell og sprøstekt andelever- svineknokeroulade, anrettet med kantareller, syltede rødbeter og skalldyrskum Saba- balsamicovinaigrette

Fremgangsmåte

Rens fire kamskjell og skyll de i vann. Skjellene saltes, pepres og pensles med hvitløksolje. Stek de i middels varm panne i olje i ca. 1 min på hver side. Tilsett smør til slutt.

Rens gåseleveren og del den i ca. 2cm biter. Kok svineknoken i vann med rotgrønnsaker og laurbærblad i ca. 1,5- 2 tim. til den er mør og lett å plukke fra beinet. Del kjøttet i samme størrelse som leveren.

Ta bort stilken på shiitaken og kutt hatten i skiver. Fres løken og hvitløken blank og ha i soppen. Krydre og ha i hvitvinen og reduser til det blir tørt i pannen. Kjør soppen i food processor til en litt grov masse. Bland alt sammen og smak til. Fyll i filodeig som pensles med eggeplomme. Friteres på 170 grader til den er gylden

Kutt rødbeten i fine staver. Kok den i kraft, appelsinsaft, eddik og salt til den er mør. Fres kantareller med sjalottløk og litt hvitløkolje. Krydres.

Skalldyrskum lages ved å redusere skalldyrbisque. Monter med lettpisket krem.

Lag lys karamell og reduser med balsamico til passe konsistens. Smaksett med Saba. Sprekk sausen med valnøttolje.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Robert Lie - Statholdergaarden

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her