Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus

Kveiten har fast, hvitt og delikat kjøtt med mye smak. Den er like god stekt som kokt.

Fremgangsmåte

  1. Start med sausen. Fres løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
  2. Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett fløte og gulrotterninger i kraften.
  3. Kok sausen til gulroten er myk. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.
  4. Tilbehøret: Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Stek dem i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.
  5. Fisken: Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
  6. Stek kveitefiletene på middels høy varme i litt smør eller margarin (margarin gir penest stekeskorpe) i 5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt.
  7. Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.

Her finner mange deilige retter med kveite

Og her med blåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Skarven kulinariske teater/Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her