Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus

Fremgangsmåte

Start med sausen. Fres løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.

Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett fløte og gulrotterninger i kraften.

Kok sausen til gulroten er myk. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.

Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Stek dem i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.

Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.

Stek kveitefiletene på middels høy varme i litt smør eller margarin (margarin gir penest stekeskorpe) i 5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt.

Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.

Kveiten har fast, hvitt og delikat kjøtt med mye smak. Den er like god stekt som kokt.

Sendt inn av Skarven kulinariske teater/Eksportutvalget for fisk

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen