Rødbet-snurrer med pistasjnøtter
Aperitif

Rødbet-snurrer med pistasjnøtter

Rosa snurrer vekker glede både under bakingen og når du spiser dem.

Fremgangsmåte

Skrell rødbeten og del den i biter. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose den.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melken samt rødbetemosen, la blandingen bli fingervarm. 

Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter. 

Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Kjevle til et rektangel. Fordel smør og knuste pistasjnøtter utover. Rull sammen til en pølse og del den i ca. 16 emner. Legg bollene på bakepapir eller smurt stekeplate.

La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og dryss over knuste pistasjenøtter og litt sukker. Stek bollene gylne ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.

Se alt det andre du kan lage med rødbeter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien
Ukens kake
Jordbærpai med Baileys

Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien

Ikke alle rekker å tømme Baileys-flasken før den nærmer seg utløpsdatoen. Er du blant dem, har du løsningen her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren
+
Godbiter i pollisten

Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren

Det er ikke for sent på våren for å drikke kraftvin, spesielt ikke når den er så fristende som denne. Som også kommer i en litt mer sommerkledd versjon som skapt for sesongens måltider. Samt en hvit kraftpakke. Alt til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet
Dagens rett
Chilipølser i gryte

Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet

Selv om grillsesongen er godt i gang, er det fint med et alternativ, spesielt om det er mange rundt bordet. Eller om været ikke tillater grilling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Dagens rett
Pasta med kylling og reker

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken

Det er veldig enkelt å få til, spesielt om vi velger en forenklet - les fornorsket - versjon, som baserer seg på råvarer som finnes overalt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Koteletter får ekstra god smak på denne måten
Dagens rett
Braiserte koteletter med spansk vri

Koteletter får ekstra god smak på denne måten

Det er ikke mer enn noen spanskinspirerte takter som skal til for å gjøre hverdagslige koteletter ekstra saftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her