Rømmegrøt

Rømmegrøt

Rømmegrøt er lett å lage og en rett som mange setter pris på. Du ha en klatt smør på, kanel og sukker også.

Fremgangsmåte

La rømmen koke i ca. 5 min.

Sikt i halvparten av melet og rør kraftig. La det stå og koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem.

Ta av smøret med en skje eller liten øse før du rører inn resten av melet og sper på med melken.

Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Serveres med sukker, kanel og smøret fra rømmen. Rømmegrøt smaker nydelig sammen med spekemat.

Her er flere oppskrifter på rømmegrøt

Rømmegrøt med spekeskinke er er en klassiker 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 82 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen