Rømmelaks med hvitløk og basillikum
Aperitif

Rømmelaks med hvitløk og basillikum

Laks og rømme kan serveres på mange måter - her er en som mange vil like.

Fremgangsmåte

Rens fisken for ben, og del i serveringstykker (ca 4 stk.). Krydre med salt og pepper. Smelt smøret i varm panne og stek fisken til den er gyllen.

Saus:
Bland rømme, grovhakket basillikum og finhakket hvitløk og kok opp i en kjele. Rør inn hvitvin og la koke inn til 2/3 gjenstår og sausen tykner litt.

Du kan enten helle sausen over fisken, skru ned varmen til det laveste og la det trekke i 5 min. Eller ha sausen i et sausenebb og servere ved siden av.

Tilbehør:
Skjær potetene i 2 mm. tykke skiver, legg dem i en form og pensle med god olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stekes i ovnen på 225*C i 15/20 minutter eller til de blir møre og gylne.

Pynt med finhakket basillikum.

Her finner du mange oppskrifter med laks

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe
Dagens rett
Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe

Varm og smaksintens suppe er perfekt i mørketiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her