Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.
Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.
Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.
Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.
Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.
Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.
Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.
Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig