Røsti med røkelaks
Foto: Andrew1Norton

Røsti med røkelaks

Røkelaks og røsti er en kombinasjon du må prøve. Du serverer etter 30 minutter. Alle rundt bordet tror du har brukt en evighet på å servere noe så deilig.

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.
  2. Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.
  3. Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget.
  4. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.
  5. Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.
  6. Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.
  7. Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.
  8. Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.

Lyst på noe annet med røsti

Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her