Røye Saltimbocca med stekesjy, potetpuré og fennikel-tomatsalsa
Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Røye Saltimbocca med stekesjy, potetpuré og fennikel-tomatsalsa

Denne oppskriften må prøves. Røye laget som Saltimbocca pluss alt det gode tilbehøret blir til en fest.

Ingredienser
750 g filet av Ishavsrøye, uten ben og skinn
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
4 tynne, lange skiver parmaskinke (ca 60 gr) eller annen spekeskinke.
10 gr usaltet smør
8 store blader basilikum
2 ss olje til steking
1 ts sjalottløk, finhakket
½ ts hvitløk, finhakket
½ dl tørr hvitvin
½ dl god fiskekraft
1 ss sitron
10 gr usaltet smør
Fennikel-tomatsalsa:
200 gr fennikel, renset og vasket
200  gr tomat, stilkfestet fjernet
25 gr sorte, stenfrie oliven, gjerne Kalamata, finhakket
1 ss finhakket koriander
1 ss finhakket kjørvel
1 ss finhakket basilikum
1 ts kvernet sort pepper
½ ts salt
3 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
Potetpuré:
800 skrelt mandelpotet
4 ss usaltet smør
2½ dl fløte
1½ dl melk
2 ts salt
1 ts kvernet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Krydre fisken. Jo saltere spekeskinken er, jo mindre salt må man bruke på fisken.
  2. Smør et tynt lag smør midt på fiskefileten på begge sider, legg et blad basilikum over og rull spekeskinken rundt så den overlapper på den ene siden.
  3. Varm opp en stekepanne, ha i olje og la denne bli varm. Stek fisken ved høy temperatur på begge sider, til fisken er nesten gjennomstekt og skinken er sprø. Ca 1 minutt på hver side skal være nok, litt mer om filetene er tykke.
  4. Løft ut fisken og plasser på et lunt sted. Ha løk og hvitløk i panna og svett denne litt før du har i hvitvinen og lar den koke nesten helt inn.
  5. Tilsett fiskekraft og la den få koke litt inn før du monterer med usaltet smør, og smaker til med sitronsaft. Sjyen fordeles over fisken ved servering.
  6. Fennikel-tomatsalsa:
  7. Fennikelen kuttes i tynne skiver, og tomaten kuttes opp i små terninger. Bland alle ingredienser i en stor bolle, og server umiddelbart.
  8. Potetpuré:
  9. Kok potetene i usaltet vann, sil av vannet når de er møre og la de dampe godt fra seg.
  10. Mens poteten er fremdeles varme presses de gjennom en sikt eller gjennom en potetpresse. Spe så med fløte og melk som er kokt opp sammen, og deretter med smeltet smør. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her