Rull av kalkun

Fremgangsmåte

Ta av skinnet på fileten. Skjær et snitt langsetter i den tykkeste enden av fileten og brett den ut, slik at fileten blir bredere og jevnere i fasongen. Bland kvernet kalkunkjøtt, brødsmuler, urter, egg, vann, salt og pepper til en smidig deig. Smør syltetøy og sennep på filteten. Dryss på finhakket løk, estragon og cheddarost. Kjevle ut farsen mellom to lag plastfolie. Fjern den øverste folien. Vend laget med farsen og legg det over fileten. Fjern plastfolien som nå er på toppen. Rull fileten sammen. Fest med tannpirkere før du begynner å surre rullen jevn og fast. Stek den i en ildfast form med skjøten ned ved 180 °C i ca 40 minutter. Rullen smaker like godt varm som kald.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Torskemiddagen blir ekstra spenstig på denne måten.
Dagens rett
Rød curry med torsk

Forsiden akkurat nå - 2

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når samens nasjonaldag havner på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager
Dagens rett
Ovnsbakte pølser og grønnsaker

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager

Denne retten kan lages med eller uten pølser. Det viktigste er å ikke kaste grønnsaker som er litt myke eller skrukkete.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Dagens rett
Klar bidos av reinsdyr

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her