Rullader med grønnsaker og risotto
Aperitif

Rullader med grønnsaker og risotto

I denne oppskriften er grønnsakene pakket inn i flatbanket svinefilet og risotto står for resten av tilbehøret.

Fremgangsmåte

  1. Bank filetstykket flatt med en kjøtthammer. Del opp i porsjonsbiter.
  2. Legg hver kjøttbit oppå en skive av spekeskinke.
  3. Kok aspargesen 1 minutt i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann.
  4. Legg asparges delt i 3 og litt rødløk på kjøttstykke.
  5. Rull kjøttet rundt grønnsakene og fest med en tannpirker.
  6. Stek rulladene på alle sider til pent brunet. Server med risottoen.
  7. Risotto: Varm oljen i en kjele og fres hvitløk og løk til den er blank.
  8. Ha i risen og fres den et par min.
  9. Hell på 1/3 av buljongen, tilsett litt salt og la koke i ca 20 min.
  10. Etter hvert som væsken absorberes tilsetter du resten av buljongen.
  11. Når risen er mør, trekk kjelen til side og tilsett parmesan og fløte.
  12. Smak til med salt og pepper.

Flere gode retter med svinefilet venter på deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her