Rypejegerens favoritt
OFK

Rypejegerens favoritt

Fremgangsmåte

Flå og rens rypene. Ta vare på lever, hjerte og krås. Klipp ut ryggbenet med lårene slik at bryststykkene er hele. Legg kjøttet på rist i kjele med kokende vann og la dem dampe over middels varme i 20 minutter. Ta kjøttet opp og la det hvile ca. 10 minutter under et oppvridd linhånkle. Skjær ut brystene med en skarp kniv. Så langt kan kjøttet forberedes før gjestene kommer. Like før servering dampes filetene 2-3 minutter på rist under lokk.

Saus:
Dryss sukkeret til sausen i en vid kjele. Sett kjelen på varm plate og la sukkeret smelte. Hell i eddik og la det koke litt sammen med sukkeret. Slå i kraft og rømme. La sausen koke inn til ca. halv mengde. Smak sausen godt til med krydder.

Potetløv:
Forvarm ovnen til 180 grader. vask potetene godt og skjær dem i løvtynne skiver med skallet på. Tørk skivene og legg dem i ett lag på bakepapir på bakeplate. Drypp over meierismør og stek potetene 6-8 minutter til de er gylne og sprø. La potetene renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss på salt, pepper og hakket gressløk.

Server rypebrystene med rikelig saus, potetløv, stekt sopp og rørte tyttebær.

Flere lekre retter med rype

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av OFK

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her