Så englene synger

Fremgangsmåte

En poussin pr. porsjon. Tilberedningen beregnes til to personer. Ha dem i "et badekar" (en stor skål) og smør dem inn med godt med honning (Ca. 1/2 liten boks på to stk....) og klem over to-tre lime. Jeg pleier å raspe over litt limeskall også. Så krydrer du med fingersalt (grovt kjøkkensalt, jeg bruker det danske), litt ingefær, koriander og pepper (gjerne grønn, det gir så rund fin smak...) og lar det stå i noen timer, snu en gang eller to mens det marinerer.
Varm opp smør el. olje i en jerngryte el. lign. Et eller annet med lokk i hvert fall. Brun poussinene ganske godt rundt hele, ta dem opp og legg til side mens du steker sjampinjonger, squash o.l. i "fettet" på ganske sterk varme. Ha på resten av lime/honning marinaden, det karamelliserer nesten, bland i en boks fløte, rør godt, ha i fuglene igjen, sett på lokk, og la dem småkoke ved svak varme så lenge du har lyst, men i hvert fall i 1/2 time til 40 min. Gjerne lenger. De blir så supermøre. Serveres med f.eks.kokt ris og en eller annen grønnsak hvis du vil, det holder egentlig med det du hadde i gryta, men OK med noe som pynter litt på tallerkenen, gjerne en appelsinskive på toppen... hvis du gidder. Appelsinbåter og druer er forresten helt nydelig i sausen.
 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her