Badia a Coltibuono Vin Santo del Chianti Classico 2011

Safrangule pærer er en herlig dessert. Du kan legge de i et glass med skrulokk så har du en fin gave å ha med deg når du skal på besøk. Følg den enkle oppskriften.
a
Kok en lake av sukker og vann; la laken koke kraftig i 5 minutter.
Skrell pærene, men behold stilken på, skjær av litt av bunnen på pærene slik at de står i kasserollen. Støt safranen og en sukkerbit i morter.
Slå over sukkerlaken, legg i safran og kanelstang og la det hele syde på meget svak varme i 25-40 minutter (avhengig av hvor harde pærene er).
Pærene skal være myke, men ikke falle ifra hverandre. Avkjøl pærene i laken. De kan gjerne lages noen dager i forveien, da smaker de enda bedre.
Server gule pærer med iskrem eller pisket fløte, alternativt med bringebærsaus, litt crème fraiche eller seterrømme og pynt med sitronmelisse.
Her er oppskrifter på annet søtt med safran
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif