Slik skal ekte safrankake smake

Slik skal ekte safrankake smake

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Visp egg, sukker, sirup og vaniljesukker hvitt og godt luftig.
  2. Smelt smøret, tilsett melken med safran, og gi et oppkok.
  3. Bland hvetemel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig ned i eggeblandingen sammen med safranmelken.
  4. Smør og strø formen med sukker. Ha røren i formen.
  5. Stek kaken midt i ovnen i 30–35 minutter.
  6. Sjekk med en kakenål, den skal ikke være klissete.
  7. Avkjøl kaken, og hvelv den over på et fat. Sikt melis over kaken før servering.

Her er oppskrifter på annet søtt med safran

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sjokolademoussekake med safrankokte aprikoser og sitronsorbet

Sjokolademoussekake med safrankokte aprikoser og sitronsorbet

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
    Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett farin og siktet mel.
  2. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i.
  3. Ha røren i en springform (24 centimeter).
  4. Stek bunnen ved 180ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  5. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
  6. Mørk sjokolademousse:
    Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte.
  7. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt.
  8. Avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatinen.
  9. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og cognac.
  10. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
  11. Glasur:
    Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i vannbad.
  12. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen.
  13. Rør så fløten inn i sjokoladen.
  14. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka.
  15. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
  16. Aprikoser:
    Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens.
  17. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken, og bruk sirupen som saus.
  18. Server med sitronsorbet eller vaniljeis.

Her er oppskrifter på annet søtt med safran

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Safranpærer med honning

Safranpærer med honning

Fremgangsmåte

  1. Kok en lake av sukker og vann; la laken koke kraftig i 5 minutter.
  2. Skrell pærene, men behold stilken på, skjær av litt av bunnen på pærene slik at de står i kasserollen.
  3. Støt safranen og en sukkerbit i morter.
  4. Slå over sukkerlaken, legg i safran og kanelstang og la det hele syde på meget svak varme i 25-40 minutter (avhengig av hvor harde pærene er).
  5. Pærene skal være myke, men ikke falle ifra hverandre. Avkjøl pærene i laken. De kan gjerne lages noen dager i forveien, da smaker de enda bedre.
  6. Server gule pærer med iskrem eller pisket fløte, alternativt med bringebærsaus, litt crème fraiche eller seterrømme og pynt med sitronmelisse.

Her er oppskrifter på annet søtt med safran

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her