Salat med andebryst

Ingredienser

1 andebryst med skinn

Grønnsakskraft:
1 gulrot i terninger
1 stangselleri i terninger
20 g bladpersille
1 laurbærblad
5 dl vann
litt salt

Salat:
stangselleri
blandet salat
druer
appelsin
rosiner

Dressing:
nypresset appelsinsaft
olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og tilsett grønnsakene, og la koke i 15 minutter. Ha andebrystet i kraften og la det trekke til det har en kjernetemperatur på 57 grader.

Den hvite delen på stangsellerien kuttes i julienne (fine strimler). Legg rosinene i bløt i litt vann.

Del druene i to og ta ut steinene, og kutt ut fileter av appelsinen.

Lag en blandet salat av for eksempel ekeblad, radicchio rosso, frissé og ruccola. Legg den i isvann i 30 minutter før du kjører den i en salatslynge.

Brun andebrystet med skinnsiden ned, la hvile et par minutter og skråskjær fine skiver av brystet.

Bland salaten med en dressing av appelsinsaft og olivenolje smaksatt med salt og pepper. Legg skivet andrebryst over salaten.

Sendt inn av Gårdsand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her