Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter
Foto: DronG

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Salat med andebryst er deilig. Enda bedre blir det hvis du legger til alle disse godsakene.

Fremgangsmåte

  1. Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter.
  2. Dryss over salt og pepper på kjøttsiden.
  3. Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt.
  4. Ta opp av pannen, legg på et kjøkkenpapir og avkjøl i 10 minutter.
  5. Fjern skinnet og skjær kjøttet i tynne skiver.
  6. Tips: Ta vare på fettet i pannen til neste gang du skal råsteke poteter.
  7. Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene.
  8. Del i båter og fjern hinnene på båtene. Slik får du fine fileter.
  9. Rens og vask reddikene. Skjær i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprøhet. Gjenta for løken.
  10. Dressing: Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. 
  11. Fordel salatblader på et serveringsfat. Legg på appelsin, reddik og løk og topp med andbrystskivene.
  12. Drypp dressingen over. Grovhakk pistasjnøttene og dryss over.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her