Salat med asparges, lune poteter og makrell
Foto: Frukt.no/Jon Marius Nilsson

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Deilige grønnsaker som asparges og poteter har her fått følge av spretne jordbær, slangeagurk, vårløk og ikke minst varmrøkt makrell.

Fremgangsmåte

Begynn med dressingen.

Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.

Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.

Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.

Skjær makrellen i litt store biter.

Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.

Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Server salaten med godt brød og smør til.

Andre oppskrifter på velsmakende salater

Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen