Seisuppe med skalldyr

Seisuppe med skalldyr

Ei god fiskesuppe gir mye varme. Her bruker vi sei, blåskjell og reker. Følg den enkle oppskriften og server med godt brød til.

Fremgangsmåte

Skjær sei, gulrot og purre i terninger. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.

Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.

Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.

Tips:
Server med godt brød ved siden av.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Vi byr på veldig mange oppskrifter på fiskesuppe

Mange oppskrifter på fisk og skalldyr finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen