Semifreddo - en ren nytelse

Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage iskrem på. En deilig espresso hører med.

Fremgangsmåte

Bunner
Kan lages dagen i forveien. Sett stekeovnen på 150 gr. Mal mandlene meget fint. Bland dem med melis. Stivpisk eggehvitene (ikke tørt). Del deigen i 2 eller 3 porsjoner (mere arbeid). Kjevles/trykkes ut 24 cm. Stekes 15 min.
 
Fyll
Skill eggene, stivpisk eggehvitene. Rør smør eggeplommer og melis hvitt. Bland i eggehvitene, en skje om gangen. Bland espresso og konjakk. Dynk bunnene (alt avkjølt) og eggekrem og raspet sjokolade mellom hvert lag. Settes kaldt og raspet sjokolade oppå. Gjerne over natta. Serveres iskald med en kopp espresso
 
 

Sendt inn av Jan Bremseth

Forsiden akkurat nå
La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram
Guide
Oppskrifter med nykål

La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram

Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når Ernst Loosen lanserer nye GG Reserve-viner fra en klassisk årgang, blir det fest i vinkjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Når Ernst Loosen lanserer nye GG Reserve-viner fra en klassisk årgang, blir det fest i vinkjelleren

Fordelen med slike kjøligere årganger er at de ikke faller i smak hos amerikanerne, og tåler lang tid i kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag
Dagens rett
Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag

Å lage suppe på blomkål er intet hokus pokus. Toppingen kan du lage fra bunnen av, eller ty til ferdigløsninger. Følger du dagens oppskrift lover vi deg en herlig tirdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azores Wine Company

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerens roséviner smaker utmerket til omstridt norsk råvare
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Sommerens roséviner smaker utmerket til omstridt norsk råvare

Norsk hval og italiensk rosévin er kanskje ikke kombinasjonen vi oftest støter på, men det er absolutt verdt et forsøk

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her