Semifreddo med rose og pistasj
Foto: Dansukker.no

Semifreddo med rose og pistasj

Semifreddo er en lekker italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Denne nydelige desserten er smaksatt med rosevann og pistasjnøtter.

Fremgangsmåte

  1. Kle en avlang springform, ca. 1,5–2 liter, med plastfolie. 
  2. Skill eggeplommene og eggehvitene. 
  3. Visp eggehvitene stive. 
  4. Visp eggeplommene og vaniljesukkeret til en kremet konsistens i en separat bolle. Tilsett glukosesirup, og visp sammen til en jevn røre. 
  5. Visp fløte og mascarpone til en kremet konsistens i en separat bolle. Vend forsiktig inn eggeplommeblandingen og eggehvitene til slutt. Tilsett rosevann og pistasjnøtter. 
  6. Hell røren over i formen og sett den i fryseren i minst 4–5 timer, gjerne over natten. 
  7. Ta ut iskremen ca. 10 minutter før servering, og topp den med pistasjnøtter og spiselige blomster.

Tips: I stedet for rosevann kan du bruke lik mengde appelsinjuice.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
+
Godbiter i pollisten

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder

Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne vrien med parmesanen til cæsarsalaten
Dagens rett

Prøv denne vrien med parmesanen til cæsarsalaten

Parmesanchips gir en egen og dypere smak til caesarsalaten som fint kan servers uten spekeskinke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her