Fjern alle bein i fileten. Skrell hvitløksfedd og stryk dem over fisken.
Skjær deretter feddene i smale skiver og stikk dem inni langs midten på fileten. Press over litt limesaft.
Smør sesamoljen over fisken. Strø på Maldonsalt og kvern over pepper. Strø sesamfrø over.
Legg fiskefilet med skinnsiden ned i smurt ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min til fisken er gylden og såvidt gjennomstekt.
Legg fiskestykket oppå en seng av spinatsaus, og garnér med de bakte tomatene.
Serveres med villris, spaghetti eller kokte ratte-poteter.
Her kan du lese mer om ørret og samtidig la deg inspirere av 15 flotte ørret-oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev