Sitronkladdekake med bringebærmousse
Dansukker

Sitronkladdekake med bringebærmousse

Nydelig syrlig sitronkladdekake med deilig bringebærmousse. Denne saftige og kremete kaken er en perfekt avslutning på middagen.

Fremgangsmåte

  1. Sitronkladdekake: Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme. 
  2. Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir. 
  3. Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron.
  4. Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  5. Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.
  6. Bringebærmousse: Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann.
  7. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene.
  8. Kok opp bringebærmosen med sukker.
  9. Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl. 
  10. Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket.
  11. Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen.
  12. La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer.
  13. Sprøyt moussen på den kalde kaken som på bildet og pynt evt med friske bær.

Mange flere deilige kaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her