Sjokolademuffins fylt med kokos
Dansukker

Sjokolademuffins fylt med kokos

Muffinsene har et søtt fyll med smak av kokos og er pyntet med glasur av mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Begynn med fyllet. Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene unntatt kokos. Rør om, og ha halvparten av fyllet i en bolle. Tilsett 1/2 dl kokos i bollen. Sett det til side for å avkjøles.

Lag muffinsrøren. Smelt smør og sett det til siden for å avkjøles.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken i smøret, og visp det inn i røren.

Rør inn de tørre ingrediensene og bland til en jevn røre.

Fordel røren i muffinsformene, som skal være rundt 2/3 fulle. Ha litt kokosfyll i midten av hver muffinsform.

Stek nederst i ovnen i 10 min. Ta ut fra ovnen, og la muffinsene avkjøles på rist.

Lag glasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Avkjøl.

Visp smør og melis luftig i en bolle. Visp inn smeltet sjokolade og tilsett fyllet uten kokos. Visp til en jevn blanding. Sett i kjøleskap 10–15 min.

Sprøyt glasuren på muffinsene og dryss over kokos eller kakao.

Prøv gjerne denne oppskriften på sjokolademuffins

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd du er garantert å lykkes med
Dagens rett

Grillspyd du er garantert å lykkes med

Kombinasjonen av mørt svinekjøtt og saftig ananas fra grillen er helt genial. Oppskriften er dessuten superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her