Sjokoladeterter
Foto: Norges sjømatråd

Sjokoladeterter

Fremgangsmåte

Sjokoladekjeks:

Dette er nok til 12 store kjeks a 70 gram.

Legg smør og 200 g sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.

Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.

Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.

Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren på to brett.

Stek disse ved 170 grader i 10-15 min.

Kjeksbunn:

Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.

Smelt smøret og bland dette godt.

Fordel dette på 6 terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.

Sett tertene kjølig.

Sjokoladefyll:

Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).

Hakk sjokoladen i biter.

Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.

Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.

Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!

Når alt er godt blandet heller du smeten over tertebunnene.

Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.

Søt krem:

Visp alt sammen til det blir stivt. Ikke overpisk kremen.

Jordbær til pynt.

TIPS: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Dagens rett
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før

Tykke gode norske kamskjell trenger ikke så mye tilbehør, bortsett fra farge. Derfor får de full uttelling med de syltede rødbetene. Og du gjør en innsats for å bruke opp fjorårets avling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er
+
Ukens vin

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er

199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en pastarett som kicker akkurat passe
Dagens rett
Pasta med meksikansk rekesaus

Start uka med en pastarett som kicker akkurat passe

Med rester av helgens rekekos - eller noen du har i fryseren er det kort vei til du er i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste
Dagens rett
Risotto med vårgrønnsaker

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste

Risotto er en rett mange er unødig engstelig for. Det er nemlig en rimelig enkel og rask rett som passer like godt til hverdags som til fest. Følg tipsene våre og se at du har perfekt risotto på under 20 minutter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her