- Ha ingrediensene i en kjele.
- Fyll på kaldt vann til det dekker rekeskallet.
- La trekke i 30-50 minutter.
- Hell over et dørslag og la dryppe godt av.
- Sil gjennom et kaffefilter for å fjerne bunnfallet for mest mulig klar kraft.
Tips: Eple- eller hylleblomsteddik anbefales i denne oppskriften, men vanlig eddik fungerer også fint. Smak deg frem og tilsett mer salt og eddik ved behov.
Tips: Rekerester kan erstattes med krabbe eller sjøkreps. Disse er ofte litt søtere enn reker, så da kan man med fordel ha i mer salt og eddik.
Mange asiatiske supper du bør prøve
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig