Skillingsboller
Foto: imv

Skillingsboller

Skillingsboller er en spesialitet fra Bergen som skiller seg fra kanelboller ved at de har et dryss av sukker på toppen. Og kanel i svingene.

Fremgangsmåte

Smelt smør og tilsett melken. Blandingen skal holde 37 grader. Rør ut gjæren i denne blandingen. Ha sukker og siktet mel i en bakebolle. Bland og tilsett væsken. Elt godt til en jevn og elastisk deig. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin. 

Sett lunt dekket med plast eller et håndkle i minst 30 minutter, gjerne lenger.

Arbeid deigen på nytt og kjevle den ut til et rektangel. 

Smør smeltet smør utover leiven men ikke helt ut i kanten. Dryss over et tynt lag med kanel og sukker. Rull den sammen til en pølse. Del opp i ca 2 cm tykke skiver. 

Sett på et bakebrett med bakepapir. La heve til dobbelt størrelse under et håndkle eller plast. Det tar minst  30 minutter. 

Pensle med lettpisket egg og dryss over sukker. Stek ved 200 grader i varmluft i 10-12 minutter til pent brune. 

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen