Skotske egg
Foto: gldburger

Skotske egg

Skottene har sine spesialiteter. Denne retten er en av dem som du absolutt må prøve. Følg oppskriften og alle rundt bordet vil bli overrasket.

Fremgangsmåte

  1. Kok egg til smilende. Det tar seks minutter. Avkjøl og skrell. Du kan godt bruke kokte egg fra dagen før.
  2. Bland pølse, skinke, pepper, griljermel og urter i en bolle. Form fire boller som du presser flate.
  3. Ha hvetemel på en skål. Rull hvert egg i melet, knips av det overflødige, legg egget på kjøttmassen og klem den jevnt og fast rundt egget.  
  4. Pisk det femte egget lett. Ha det i en skål. Ha hvetemel og griljermel i hver sin skål. Rull eggpakken først i mel, dernest i egg og så til slutt i griljermelet.  
  5. Varm opp olje til 160 grader i en kjele. Test med en liten brødbit. Oljen er varm nok når den blir gyllen i løpet av 10 sekunder.
  6. Legg eggene to og to av gangen oppi olje. Hvis du skal steke fire av gangen trenger du mer olje og større kjele. Etter 8-10 minutter er de gylne og gjennomstekte.
  7. Ta opp av oljen og la dryppe av seg på et kjøkkenpapir. Hold varm mens du steker resten.

Server med salat og Worcestershiresauce.

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her